Δήμητρα Σύρου-υποψήφια για το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2011 για το ρόλο της Ρέϊτσελ Κόρι σε σκηνοθεσία Μάνια Παπαδημητρίου


Καθημερινή

Οι φετινές υποψήφιες για το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2011 είναι:

Η Λουκία Μιχαλοπούλου για τον ρόλο της «Χίλντε» στο έργο του Ερρίκου Ίψεν «Η κυρία από τη θάλασσα» σε σκηνοθεσία Έρικ Στούμπε στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου καθώς και για τον ρόλο της «Τέσσα» στο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Τόκος» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή στη Νέα Σκηνή (Πειραιώς 260) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2010.

Η Χριστίνα Μαξούρη για τη συμμετοχή της στο έργο «Παραλογές ή μικρές καθημερινές τραγωδίες» του Γιάννη Καλαβριανού στη Νέα Σκηνή (Πειραιώς 260) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2010.

Η Δήμητρα Σύρου για τον ρόλο της Ρέϊτσελ Κόρι στο έργο «Το όνομά μου είναι Ρέϊτσελ Κόρι» σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου στο θέατρο του Νέου Κόσμου.

Επίσης η Επιτροπή ξεχώρισε τις ερμηνείες των Γιασεμί Κηλαϊδόνη για τη συμμετοχή της στο έργο του Θωμά Ψύρρα «Μαράν Αθά» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, και την Γαλήνη Χατζηπασχάλη για τη συμμετοχή της στο έργο του Γκέοργκ Μπίχνερ «Λεόντιος και Λένα». Δεν μπορούν όμως να συμπεριληφθούν στις υποψηφιότητες καθώς η παρουσία τους στο θέατρο υπερβαίνει τα πέντε χρόνια (δεσμευτικός όρος του βραβείου).

5 σχόλια:

 1. συγχαρητηρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. nomizw oti i dimitra syrou einai mia polu spoudaia ermineutria

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΜΠΡΑΑΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συγχαρητήρια :)
  περιμένουμε να ακούσουμε και άλλα τέτοια χαρούμενα νέα :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή