Rachel Corrie - 8η επέτειος θανάτου της


Rachel Corrie Foundation

Και δεν είναι μόνο η Rachel

31 Μαΐου 2010: 9 νεκροί και δεκάδες τραυματίες ακτιβιστές, μετά την επίθεση σε διεθνή ύδατα, που δέχθηκαν τα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας», ενώ μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα.

5 Απριλίου 2003: Brian Avery, Αμερικάνος εθελοντής, μέλος της ISM, πυροβολείται στο πρόσωπο από ισραηλινό τανκ, στην περιοχή Jenin, ενώ εκτελεί εργασίες φορώντας μπλούζα με επιγραφή «Ιατρός».

2 Μαΐου 2003: James Miller, Ουαλός σκηνοθέτης, παραγωγός με πέντε βραβεία Emmy, σκοτώνεται από μία σφαίρα που προήλθε από στρατιώτη των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας κατά τη διάρκεια γυρισμάτων για ντοκιμαντέρ στη Ράφα. Ο στρατιώτης αναγνωρίστηκε.

13 January 2004: Tom Hurndall, Βρετανός σπουδαστής φωτογραφίας, ακτιβιστής, μέλος της ISM, πυροβολείται θανάσιμα στο κεφάλι στην προσπάθειά του να προστατέψει κάποια παιδιά από τα πυρά του ισραηλινού στρατού στη Ράφα.

13 Μαρτίου 2009: Tristan Anderson, Αμερικάνος εθελοντής της ISM, τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι από δακρυγόνο βλήμα που προήλθε από Ισραηλινούς στρατιώτες, ενώ έβγαζε φωτογραφίες με άλλους ακτιβιστές.

«Αυτό πρέπει να σταματήσει. Νομίζω ότι είναι μια καλή ιδέα για όλους μας να παρατήσουμε ό,τι κάνουμε και να αφιερώσουμε τις ζωές μας στο να το κάνουμε αυτό να σταματήσει. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το εξτρεμιστικό πλέον. Ακόμα θέλω πολύ να χορέψω πλάι στην Pat Benatar και να έχω αγόρια και να κάνω καραγκιοζιές. Αλλά επίσης θέλω και αυτό να σταματήσει.»

Rachel Corrie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου