Βοb Theater Festival 2011



"Το όνομά μου είναι Rachel Corrie"
@

Κυριακή 15 Μαΐου
Ώρα 21:30
Μικρή Χώρα
τιμή εισιτηρίου 12€
διάρκεια 70’



Λίγα λόγια για τον Bob

Ο Bob αγαπάει το θέατρο! Βλέπει πολύ θέατρο, αλλά λυπάται γιατί οι νέοι δεν επιλέγουν το θέατρο σαν τρόπο διασκέδασης.

Η αλήθεια είναι ότι δεν φταίνε αυτοί.

Στην Αθήνα ανεβαίνουν κάθε χρόνο περίπου 400 παραστάσεις. Οι περισσότερες όμως δεν προσελκύουν θεατές γιατί απευθύνονται είτε στους μυημένους, είτε στους κριτικούς, είτε στους συντελεστές τους, είτε στο νεκρό συγγραφέα τους. Έτσι είναι φυσικό ο θεατής, ειδικά ο νέος, να απογοητεύεται και να γυρίζει την πλάτη του στο θέατρο.

Ο Bob όμως έχει παρατηρήσει τα τελευταία 5-6 χρόνια μια νέα τάση που όλο και μεγαλώνει. Νέες ομάδες, νέοι δημιουργοί δουλεύουν μεθοδικά, δουλεύουν ανεξάρτητα και ανεβάζουν πρωτότυπες παραστάσεις που, επιτέλους, απευθύνονται στον θεατή! Κάποιες από αυτές τις παραστάσεις κατορθώνουν να ξεχωρίσουν. Όλοι ξέρουμε την περίφημη «Κατσαρίδα» του Βασίλη Μαυρογεωργίου, που όχι μόνο ξεχώρισε, αλλά άνοιξε και το δρόμο για τις ομάδες που ακολούθησαν. Κάποιες άλλες παραστάσεις όμως δεν είναι και τόσο τυχερές και χάνονται μέσα στην θεατρική υπερπροσφορά.

Έτσι λοιπόν ο Bob, στην προσπάθειά του να ξαναφέρει τους νέους στο θέατρο, έφτιαξε το 2008 αυτό το φεστιβάλ. Κάθε χρόνο τριγυρνάει στα θέατρα, ψάχνει να βρει τις παραστάσεις που (κατά τη γνώμη του πάντα) αξίζουν και τις συγκεντρώνει όλες μαζί, εδώ, σε μια επταήμερη θεατρική γιορτή.

Καλωσήρθατε λοιπόν κυρίες και κύριοι στο Bob Theatre Festival 2011. Παρακαλώ εμπιστευθείτε τον Bob και ακολουθήστε τον στις καλύτερες νεανικές παραστάσεις των τελευταίων ετών.

Καλή σας διασκέδαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου